Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

mandag 30. november 2009

ENDELIG KOM SNØEN!!

Hurra! Endelig kom snøen! På lørdag begynte det å lave ned, selv om det var mellom null og én plussgrad. Det snødde og snødde og snødde, mesteparten av dagen og natt til søndag med. Søndag morgen var det fremdeles mildvær, men i løpet av dagen gjorde gradestokken et fantastisk dypdykk på en særdeles hurtig måte. Gjennom dagnen sank temperaturen til rundt 15 kalde, noen steder på vidda var det under 30 kuldegrader!

Vi lurer naturlig (?) nok på hvordan det vil være å trekke dekk nå når det er snø. Eller skal vi liksom trekke pulk?? Daah!

Planen var opprinnelig å ta seg en måneskinnstur opp til Stilla i ettermiddag, det er fullmåne om to dager. Jeg har, igjen, blitt syk. Tredje sykerunden min nå i høst, kun ei uke pause mellom slagene. Bare sylta, ikke svin! Mulig jeg trener litt hardt når jeg er forkjølt, men men.. Har ikke tid til å vente på at grønt snørr skal klarne, det er omtrent like underholdende som å se våt maling tørke!

Lånte mor og fars bil til jobb i går kveld. Min hadde stått og snødd ned med kajakk på taket gjennom hele helga og jeg var så sliten etter jobbing hele helga at jeg ikke orka å grave den opp før nattevakta. Latskap lønner seg, som kjent, aldri; gjett at den svindyre Volvoen til far ikke kaldstarta i dag tidlig da jeg skulle hjem fra jobb! Ble en litt knallhard start på uka, med forkjølelse, litt feber, en sliten Lise og en ikkeresponderende Volvo. Jeg ble så sur at jeg haika meg hjem fra jobb og sov noen timer før jeg dro opp for å sette skiten på lading. Gjett at min gamle 87-mod Scorpio kaldstarta på første forsøk! Jeg elsker gamle biler!Min Ford Scorpio 2.9i Ghia. Kjærlighet!

Måtte altså ut i verden i dag, selv om jeg var syk. Skal holde meg ved teltet resten av kvelden om jeg ikke bare MÅ ut for å fotografere litt månelys. Snek meg ut på verandaen for å fange litt av det blå lyset i formiddag. Ergrer meg at "godobjektivet" mitt er i ustand og at stativet er knekt. Må visst investere i litt nytt fotoutstyr..


Fine, fine mørketidslyset!

1 kommentar:

MereteB sa...

Herlig lys nå om dagene ja! Nytt fotoutstyr?? Du har vel ikke levert julegaveønskelista enda?? God bedring! :)