500 gr havregryn
500 gr sukker (eller litt mindre, helst demerara!)
500 gr smør (godt smør, ikke margarin-tullball!)
to-tre never mandler og/eller valnøtter
to-tre never rosiner
1/2 plate kokesjokolade2-3 never tørkede aprikoser
litt kokosmasse-om man vil
litt sesamfrø-om man vil
litt marsipan, hakket, -om man vil
noe annet man liker,-om man vil
Hakk det som bør hakkes, smelt smøret og bland hele skiten. Om du vil, kan du ta litt av sukkeret og brune det lett i panna og blande litt havregryn i det før du blander det i resten-for å få litt ekstra karamellisering og ekstra god smak. -men det er egentlig bare ekstra arbeid..
Steikes på 160-170 grader til rosinene begynner å poppe, gi det da noen få minutter til, men ikke lenge, da brennes rosinene.. Under en halv time!
1 kommentar:
Komakake...
Det va litt av et navn, må prøvelage den.
Den er jo så foill av sukker at man antakelig blir "stående i båra" om uhellet er ute.
Spøk til side: Kjæmpe kajakk og jakt mat.
Legg inn en kommentar