Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

onsdag 24. mars 2010

Spot-finder..

Nå nærmer det seg avreise østover med stormskritt! Pakkinga er godt i gang, alle mulige og umulige dingser er skaffet til veie i løpet av de siste 6 månedene ogall maten er handla inn. Ett depot er levert i Sorrisniva, de skulle ta det med opp til Ravnastua for oss. Veldig snilt av dem! Ett depot blir med Inger Marlen i bilen til Tana og resten har vi med oss helt fra Tana. Inger Marlen mønstrer altså på sammen med oss i Tana, Vanja mønstrer av på samme sted. Vi overnatter ei natt på hotell i Tana før vi går videre! Vi er glade i litt "lyx" innimellom og jeg er helt sikker på at Tana Hotell kommer til å fremstå som ypperste luksus i så måte!

Nå på fredag hopper vi altså på bussen, tre damer, tre par ski og tre pulker. Bussen går naturligvis ikke helt til Vardø, så en gammel Vadsøvenn, Oddvar, har lovet å skysse oss de siste 8 milene. Veldig bra av ham!

Vi har veldig god tid på de første rundt 10 milene, ca 10 dager, før vi får det nesten dobbelt så travelt på de neste milene, fra Tana og ca ei uke til vi har gått gjennom Gaisane og tangerer E6. Inger Marlen hopper av følget der og Marianne og jeg fortsetter mot Ravnastua. Etter Ravnastua, satser vi på å gå til Bojobæski, videre til Reinbukkelv og så ned til Alta. Om alt går som planlagt, gjenstår å se. Gleder meg i alle fall veldig til å komme i gang!

Om du skulle ha lyst til å følge oss på turen, er det mulig. Vi kommer ikke til å blogge så mye underveis, men vi har med en liten sak som kalles Spot finder, en slags Nødpeilesender/satelitt-sms-sender. Den lager et slepespor etter oss på Google Earth-kartene, samtidig som den logger at vi sender "OK-meldinger" når vi gjør det. Dette er dingsen vi håper at vi ikke får bruk for, men som virkelig kan være fin å ha dersom ulykken skulle være ute og vi samtidig er utenfor mobildekning. For øvrig er dette en dings som ikke bruker GSM-nettet for å få ut meldingene fra oss, så den fungerer bedre enn utstyret de brukte under Finnmarksløpet, i alle fall skal den det..Skulle nesten tro vi er sponsa av Spot, men det er vi faktisk ikke. Ikke at vi er sponsa av noen, i grunnen. Det nærmeste vi har vært sponsing, er gode priser hos MX-sport på Elvebakken. Tør i grunnen ikke tenke på hvor mye penger som er brukt på denne turen, men mesteparten av pengene har jo gått til utstyr som vi har med oss videre etter turen..

Vi har lagt mye forberedelser i denne turen, det har vært utrolig lærerikt. Selv om noen sikkert synes det er litt "overkill" med SÅ grundige forberedelser og så mange greier, tenker jeg at jeg ikke vil være uten den erfaringa dette har gitt meg og at det føles bedre for meg å ha forberedt meg grundig  på eventualiteter som kan skje, og mange som sannsynligvis ikke skjer, underveis. Nå får været overraske oss om det vil, vi har utstyr til å kunne ligge "hur lenge som helst".

Følg oss og Spot-finderen vår på vår tur gjennom finnmark her! 

3 kommentarer:

Magnus sa...

God tur! Tøffe jenter........

Friluftsglede sa...

Tom Amundsen brukte en Spot Finder på
si Norge på langs tur i fjor sommer.
Æ fulgte han daglig og han var veldig
fornøyd med den.

Dokker får ha en flott tur.
Dokker e tøff.

Lise sa...

Tusen takk, begge to! Gleder meg til anledningen byr seg for padling sammen med dere!