Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

tirsdag 23. mars 2010

Finnmarksløpet, vinterens vakreste eventyr!

Finnmarksløpet 2010 er nå ferdig. Ei uke med masse spenning, både ute som handler og etter hjemkomst foran PC'n. Jeg har tidligere vært med som frivillig på Finnmarksløpet, som leder for sekretariatet. Gøy å endelig skulle få være med "ut i sporet"!

Jeg var i år med som handler og "designated driver" for Camilla og Mangus. Magnus startet som nr 1 på 50-mila, den såkalte begrensa klassen. Etter en tragisk hendelse kvelden før løpet, der de fant lederhunden sin, Lille My, død i hundehuset, var de likevel klare til start lørdag formiddag.

Magnus kjørte fjellveien, Camilla og jeg tok landeveien. Det ble mange mil for alle, mindre slitsomt og kaldt og færre naturopplevelser for oss som hadde et dieseldyr som fremkomstmiddel. Knudsen & Ludvigsens sanger hjalp oss til å holde oss våkne på transportetappene mellom sjekkpunktene. Har du forsøkt å analysere tekstene deres? Det er mange skjulte perler der!

På Skoganvarre var kjøreren ganske groggy og influensasyk, men dro ut i sporet igjen med et par paracet i kroppen. På Levajok fikk han hvilt seg bittelitt i ei seng før kursen ble satt mot Karasjok. Madrassen på sovesalen i Karasjok fikk en lynvisitt før hundevidda og nestsiste sjekkpunkt Jergul ventet. Fra Jergul bar det "straka vegen" over fjellet via sjekkpunkt Jotka til Alta.

Jeg sov 6-7 timer alt i alt på turen, mer enn dobbelt så mye som Camilla. Valgte å "ta ut hvile" for å slippe å sovne bak rattet. Har hørt at rattsoving ikke er spesielt lurt. På vei ned Kløfta gikk sikringa omsider for Camilla også, da var hun nokså utslitt. Vi krasja inn på Stengelsen i Rogers hus og skulle bare sove en liten time før målgangen på 50-mila. Da klokka ringte etter en time hadde vi ikke bittelitt sjans engang. Vinneren på årets 50-mil i Finnmarksløpet klarte seg fint uten vårt entusiastiske åsyn.

Magnus kom inn mandag kveld til Alta, kl 19:33. Da hadde han stått bak sleden i til sammen 35 timer og 4 minutter, mens han hadde brukt 21 timer og 21 minutter på pausing. Av disse 21 timene, var det fint lite som ble brukt til hvile for kjøreren, hundene skal først ha sitt av både mat og pleie. Magnus ble nr 13 på 50 mila og beste Altakjører! Ettersom Finnmarksløpets 500km også var NM i år, ble han nr 9 i NM når våre utenlandske venner er trukket fra resultatlista.


Jeg er utrolig imponert over alle hundekjørerne og hundene! Finnmarksløpet utvikler seg masse for hvert år og igjen kan jeg være med og skrive under på at dette var "The best race ever!"

Vel blåst Magnus og Camilla og takk for at jeg fikk være med dere som handler! Koste meg!!1 kommentar:

Camilla sa...

Fin mann, fine hjelpere, fine hunder, fint løp, fint lite bilder tatt mellom start og mål[!], finfin plassering!!! Flink Lise - til neste år satser vi på å løpe litt lengre:)