Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

tirsdag 16. februar 2010

Sosial trening, trening og næpskrell

Har fått innvilga 1 time egentrening i arbeidstida per uke, mot at man bruker minst én time av egen tid også. Takker og bukker og starta i dag med å ta ut 20 minutter. Egentlig ble det bare 10 minutter, siden bilen var nedisa og varmeapparatet kun er et blekt minne fra 1900-tallet, men jeg kom meg i alle fall opp av senga og ut døra før 08 og var på Spenst ganske så tidlig. Var dritimponert over egen tidlighet, helt til jeg kom inn i garderoben og så at opptil flere hadde vært oppe og vekt småfuglene i dag; de var ferdigdusja og ferdigtrent og klar til å angripe en splitter ny dag! Ble litt full av imponasje, kjente jeg, som ei venninne bruker å si.. 

Jeg har en ganske lang dørstokkmil når det gjelder å komme meg ned i Spenst sin kjeller. Kjeller er trist og det føles en smule meningsløst å skulle løfte skrot opp- og ned og frem- og tilbake! Ender med å velge bort innetrening nesten alltid, lysløypa er jo en million ganger morsommere OG det er en helt gratis naturopplevelse på kjøpet! Gleder meg til Nordlysbadet åpner, da skal jeg igjen få kontakt med svømmeren i meg. Var aktiv svømmer i ungdommen og har omsider funnet frem til svømmegleden, etter å ha vært drittlei i årevis. Knallbra trening!

Uansett Spenst eller ikke; jeg skal ikke underslå at jeg kanskje har litt godt av en smule sosial trening, etter all denne skog- og fjellspringinga, selv om jeg synes at det var litt for mange der i dag. (man må vel kunne ta det litt trinnvis?) Når ble det forresten galt å bruke apparatene mellom seriene til andre? Ganske mange som ser ut til å tviholde på apparatene også når de har pause. Da havner de fort i løk- og nepekategorien i min verden. Jeg holder alltid på med minst to apparater samtidig, man kan jo trene én muskelgruppe i pausen til den andre, og jeg forventer på ingen måte at apparatene jeg holder på med forblir urørte mellom mine serier.

Nepe er forresten et undervurdert ord! Et ord som funker best på nordnorsk; næpa! "Nepe" blir liksom ikke like fengende på søring, kjenner jeg! Er man en riktig stor idiot kan man få hedersbetegnelsen "næpskrell". Ikke borte vekk det heller. Heller det enn kjønnsorgan-ord?!

2 kommentarer:

Dagfinn Rapp sa...

Jeg ser for meg jeipen på "Næpa" mens Lise avmonterer halvparten av 20-kilos vektene på knebøy-stanga straks han har parkert den på stativet. ;-)

Lise Ottem sa...

Hehe, Dagfinn; ikke noen avmontering her i gården! Har blitt til en gorilla! ;-)