Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

søndag 21. februar 2010

Frostrøyk og kaldværstrening

Nesten borte i dimman!


Hvor er Brattholmen nå??

Utsikt over selveste nabolaget! Jeg bor i det store bygget!

Utsikt over Kaiskuru. Nesten så en ser at det er kaldt!?

Fikk meg en rask formiddagstur i løypa på Sandfallet, som er like ovenfor der jeg bor i går formiddag. Måtte bare ta med kameraet for å forevige den utrolig fascinerende frostrøyken på fjorden! Ganske imponerende når frostrøyken er så tykk at hele Brattholmen bare forsvant! Rundt 20 kalde på gradestokken gjør at dørstokkmila blir litt høy, men lykken er desto større når man klarer å forsere den og komme seg ut! Det er helt fantastisk vakkert når det er kaldt, synes jeg.

Jeg gleder meg mer og mer til den lange turen vår nå, kjenner jeg. Lenge var jeg spent og "gruet" meg nesten litt til kulde og lange økter, men jeg har bestilt ganske varme og solfylte dager til de tre ukene vi skal gå, så det kommer til å være et eventyr! Veldig glad for at vi ikke skal gå nå, det fungerer å være på tur i ekstrem kulde, men alt går så tregt og man må konsentrere seg så mye om å gjøre ting riktig for å ikke fryse, så det blir fort litt jobbigt. Det blir "vår livs tur"! Tenk å være så privilegert at jeg kan bruke 3.5 uker ute midt i beste fjelltid og det i vårt fantastisk flotte fylke! Er så heldig at jeg nesten må stå litt på hodet for å feire det, kjenner jeg! (men dropper det, ble litt for mye Cava i går, gitt)

2 kommentarer:

Friluftsglede sa...

Flotte bilda- men det så jævlig kaldt ut.
Ser på bilde nr 3 at du har is i "barten":-D
Beviet har du foinne: det e ikke varmt bare fordi det ryk av fjorden.

Lise Ottem sa...

Haha, nei, fjorden e nok ikke dritvarm! Det var "bare" rundt 20-21 kalde grader, var mye kaldere på turen vi var på i desember til Ravnastua; 30 speik. Da var det mye mer enn bare barten som rimte! :-D