Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

mandag 15. februar 2010

En ny dings!

Yeeei! Har fått en ny "dings" i posten i dag. En såkalt "Map Measurer", en "Profesjonell digital kartmåler" på norsk. -i følge bruksanvisninga. Det er virkelig dingsen man ikke visste at man ikke kan leve uten! (Har en mistanke om at den er totalt ubrukelig, men gir den en sjanse, morsomt konsept i alle fall..)Den har et sånt lite hjul på tuppen, så kjører man over kartet sånn ca i den ruta der man har tenkt å gå og så forteller dingsen deg hvor langt dette er i virkeligheten. Den kan også fortelle deg hvor lang tid du vil bruke på dette om du taster inn hvilken marsjfart du forventer å ha. Dingsen kan selvfølgelig vise det den finner ut i både miles, kilometer og nautiske mil OG den har klokke, termometer og lommelykt! Jubel! Føler at livet mitt er komplett. (Ser elegant bort fra at jeg har eid en ganske likedan dings i flere år, men der døde halve displayet, så det ble vanskelig å se hva den egentlig viste. Sannheten er at jeg aldri har brukt den forrige dingsen..)

Er, som jeg kanskje har nevnt, mer en middels interessert i "dingser". Dingser, eller det engelske lånordet "gadgets" er finfine, nyttige greier som gjerne har et display, en ledning, et par batterier eller at de bare er "snope" og kan øke komforten på tur. Jeg elsker denslags og er kanskje litt mann i så henseende. En del av folka rundt meg kaller meg bare "Miss Gadget", eller "Gadget queen". I forhold til "det enkle friluftsliv", krasjer jeg kanskje fra tid til annen med denne interessen, men jeg tenker at ting gjerne kan være "både og..", de trenger ikke være "enten eller.."

1 kommentar:

Dagfinn Rapp sa...

En sånn har jeg óg! Kom fram til at det var 6 km fra duken til bordkanten (i målestokk 1:50 000). Høydekurvene (årringene i furua) gikk ikke an å legge inn, så det ville nok blitt noe lengre i praksis..