Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

mandag 6. september 2010

Over skyene er himmelen alltid blå!

Tre kroner!
Nyere forskning utført av undertegnede forrige torsdag, førte til ytterligere klarhet i tidligere klarhet; over skyene og også over tåka er himmelen utrolig blå! -og ikke nok med det; sola skinner der oppe! Forskningsresultatet ble publisert på Facebook allerede samme formiddag, så her ligges det ikke på latsida!
En fireseters gondol
Norsk Polarinstitutt eier Zeppelinstasjonen på toppen av Zeppelinfjellet like bak Ny-Ålesund og NILU har det vitenskapelige ansvaret. Her forsker de på luft og partikler og slår hardt ned på ureglementert grilling og (muligens på) overdreven fjerting i Njålebyen, stasjonen er sentral i verden i når det gjelder overvåkningen av det globale atmosfæriske miljøet. Går man en tur på Zeppelinfjellet, må man holde seg minst 100 meter unna målestasjonen. Jeg fikk gleden av å bli med til topps i "Ørneredet" forrige torsdag. Det må, tross alt, vaskes der oppe også av og til, og jeg fikk oppdraget!  Rundt Ny-Ålesund lå tåka tett, men det viste seg at stasjonen denne dagen lå over tåka. Det var et utrolig syn å se alle de vakre tindene med et mykt bomullslag rundt seg! Min Ny-Ålesundsommer ble virkelig komplett med denne heisaturen og kom ned til tåkeheimen igjen med stor glede og masse entusiasme.For noen vakre fjell! Digg!

På toppen av...verden?!Doro måler og administrerer

2 kommentarer:

Friluftsglede sa...

Phy phan for ei utsikt.
Ja no har du vært på toppen av værden.

Gunn Berit sa...

Fy flate, det er fint der oppe! Hvis du lager turist-kalender med bilder, kan du regne ett eksemplar som solgt allerede! :o)