Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

fredag 16. april 2010

Hjemme igjen!!

 To glade jenter ved Tutteberget, som er ved Jotka i ALTA!!

I går gikk vi fra Mollesjok fjellstue til Tutteberget ved Jotka, ca 30 km. Pappa henta oss der og turen var, med ett, over og fullført! En tur vi har sett frem til og forberedt oss til det siste halve året..Det var deilig å komme hjem til Cava og rødvin og kveldsmat hos mor. Døgnrytmen henger i, så jeg har allerede vært våken en stund. Vi stod opp rundt 06 de fleste morgenene på turen.

Hodet er fullt av inntrykk og kameraet har masse bilder. Hjemme hos meg har det vært en liten oversvømmelse, vaskemaskinen sprang lekk igjen, og eksamen nærmer seg med stormskritt. Kjenner jeg har lyst til å være i turbobla enda en stund. Har slett ikke tenkt å ta inn over meg livets realiteter riktig enda. Det var et enkelt liv å være på tur, der luksus endte med å defineres som; lett tilgang på vann, sol og godt føre på ski.

Er godt fornøyd med å ha gjennomført turen, det har vært en fantastisk tur. De siste milene inn til Alta ble, som forventet, en transportetappe i våre øyne. Området er fint, men kan ikke måle seg med de ensomme områdene vi har vært i tidligere på turen. På Varangerhalvøya gikk vi i 6 dager uten å møte et eneste menneske og uten å se et eneste skispor! Luksus dét også!

Får komme med en oppsummering av turen etterhvert. Ettersom Marianne ikke var her i dag tidlig, hadde ingen kokt vann eller fyrt i ovnen. Jeg kan selvfølgelig sette på vannkokeren og panelovnen selv og spise litt havregrøt, men jeg tror jeg tusler ned til mor og far og får meg litt frokost..

Kroppen er glad for å endelig ha en hviledag, vi gikk i 20 dager med kun én værfast/hviledag. Gnagsårene på hælene ble ganske store etterhvert, ellers har kroppen fungert fint de siste 30-milene.

Jeg har faktisk ikke laget meg så mange nye turplaner mens jeg har vært på denne turen, om noen skulle lure. Det tar sikkert ikke mange dagene før hodet begynner å kverne. Har lyst å gå videre nedover Troms, for eksempel.. Ups, jeg er i gang!! Hjelp!

2 kommentarer:

Friluftsglede sa...

Tøffe jente det vil gamle Norge ha.
Det har vært artig å følge dokker på turn via bloggen din.
Takk for turen.

Magnus sa...

Velkommen hjem! Høres ut som en hard oppvåkning, med eksamen og allting:-)Rekk du ei helg i Honningsvåg før du skal opp å jobbe? Sjekk bloggen min, forresten. Link på "Friluftsglæde". "Turloggen" heter den. Originalt? Kanskje ikke....Magnus