Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

onsdag 14. april 2010

Helvetesdagen!

Kom frem til Ravdnastua i går kveld rundt 2130, etter å ha brukt utrolig mye tid på de siste kilometerne, ble mye klabb og babb for å si det mildt. Etappen begynte finfint, med raskt føre i fine scooterspor. Vi traff en reindriftsutøver ved vegen som sa vi måtte ta sikte på å ta en liten omvei, så vi ikke skremte flokken. Rein skremmes mer av skiløpere enn av scootere; de er tross alt vante til scooterne..vi ville få nærmere "instrukser" ved ei hytte vi ville passere. Ved hytta traff vi et utrolig hyggelig snekkerlag som bød på røkt reinkjøtt, kaffe og hyggelig selskap. Ble en ganske lang lunsj der før vi gikk videre etter anvist spor. Turen videre ble et lite helvete. Vi fulgte et alternativt scooterspor for å ikke skremme flokken, snøen var isete og vanskelig å gå på, Marianne hadde en klassetryning i en nedoverbakke og knakk pulkdraget, vi havna på mildt sagt ville veier i et scooterspor vi fant og i dyp, umulig snø uten sporet og vi toppa hele driten med å gå i massivt overvann ved tjernet like ved fjellstua. Da var det rett før det gikk ei sikring i hodet mitt, gjenomsvett og lav på blodsukker. Heldigvis hadde vi en liter rødvin som venta på oss i depotet på fjellstua, så vi jobba oss videre. Da vi kom frem, viste det seg at rødvinen hadde spredd seg utover hele Mariannes depot.. Hva kan man gjøre, annet enn å le seg ihjel?? Noe vi etterhvert gjorde, mens vi tok en liten cognac som hadde overlevd turen fra Alta til depotet. Starter videre til Mollesjok i dag, rapporteres om fine forhold ditover..

Denne meldinger har blitt levert til din e-mail konto fra Network Norways MMS tjeneste. Meldingen var opprinnelig sent fra + 4790920418.

For å se hvordan meldingen opprinnelig så ut, klikk på knappen under.

2 kommentarer:

Gunn Berit sa...

Jeg er rystet over aa se at dere ikke hadde torka og vakuumpakka vinen! ;o)

Forhaapentligvis er i dag en bedre dag - jeg krysser fingrene for mange minusgrader og null lettskremte rein!

Anonym sa...

Heia Lise!

Kjempefin blogg! Jeg leser hver dag på jobb, og flirer litt av historiene dine...og savner mitt vakre finnmark...men er mest veldig imponert, og synes du er kjempetøff!!

Klem fra Camilla S :)