Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

torsdag 13. mai 2010

Burugle? F(Ugle) eller en annen ugle?

Fjærkre er egentlig ganske gøy, selv om det er ganske mange gjøker der ute om jeg skal si det selv..

I går skulle vi gå til Borras, en av toppene som har merket tursti opp til seg her i Alta. (Finnes ganske mange av dem etterhvert, men det er en annen historie!) I det vi parkerte bilen, ble vi klare over at vi nok var litt vel optimistiske på vårens vegne. Vi hadde tatt på oss joggesko, og burde egentlig hatt ski, eller truger eller i beste fall støvler! Vi dro heller til Lathari, der det faktisk også var snø! -snø helt ned til sjøkanten!

I fjor gikk vi til Borras på 17. mai, det var nada snø der da! Forrige vinter var så vidt jeg husker svært snøfattig, det henger vel sammen, kanskje.

Ja, det var det der med fjærkre! Gleder meg alltid over å se fine fugler. De fleste fugler er fine, selv skjura har sine lyse øyeblikk! På veien, på vei oppover til Borras-turen i går, ble vi oppmerksomme på en litt sjelden skapning. En vi ikke ser for ofte her i alle fall. Det var ei ugle, åpenbart. Jeg sammenlikna den med mitt eget speilbilde og kom frem til at den ikke var ei burugle, men nærmere enn det har jeg foreløpig ikke kommet. Ganske tøft at den kan snu hodet bak-frem på den måten der!  Fikk dessverre ikke bedre bilder enn dette, men det må i grunnen sies å ikke være helt halvgalt med et kompaktkamera?! PS: I følge min, ganske elendige, fuglebok, er dette en jordugle? Ja, jeg tror det må være det.. Ugler er stilige!

4 kommentarer:

Friluftsglede sa...

Du har nok helt rætt Lise, det e ikke ei Burugle men derimot ei Jordugle.
Flott bilde va det i allefall.
Det va jo artig at du sætta dæ til tastaturet igjæn, har liksom vært stilt på den kanten ei stuind no.
Det e vel bare dokker jente som tar med sæ speil på tur?
Sjøl så bruke æ vannflata, skjeisluk eller nokka ainna som ikke avsløre så ailt for mye.he he he.

Lise Ottem sa...

Haha, vi var så nært bilen at det var speilene i bilen som ble brukt! Ja, nå er jeg kanskje igang med bloggings igjen, hvem vet? Tipper det blir ett og annet å rapportere fra Aserbajdsjan!

Hyggelig å ha deg som "trofast leser"! :-)

GuroG sa...

Hmmm...... ugler i mosen? Jeg vil også ha sånn hode!

Silje sa...

Ugler er STILIG. Jeg liker ugler.