Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

torsdag 8. juli 2010

Hytte-til-hytte-, jente-, kajakktur!


Torsdag i forrige uke dro fire av "jentene på service" ut på tur. Endelig var det litt fri i sikte, etter ganske intensiv jobbing. Vi fikk faktisk litt ekstra fri fordi Polar Star gikk på grunn i Hornsund, sør på Spitsbergen. Finfin kjedereaksjon; de gikk på grunn og kom ikke til Ny-Ålesund; butikken trengte ikke åpne; vi kunne være ei natt ekstra på tur! Ingen døde eller skadede da de grunnet, så da må det vel være lov å være glad for en halv ekstra fridag?!

Lotta har padla siden hun ble født, omtrent. Fikk sin egen kajakk som fireåring. Jeg har padla i noen år nå. Morsomt å se likheter og ulikheter i forhold til at padlingen vår har foregått på ganske ulike steder; Lotta har padlet om sommeren i varmt vann, jeg har padlet i områder som er ganske kalde året rundt; Finnmark og litt Svalbard. Er det varmt kan du jo ofte bare svømme i land om du skulle ha behov for det, i nord må vi alltid ha i mente at vi kan finne på å fryse ihjel lenge før vi når marbakken..

Gåsebu

De to andre jentene, Birgit og Gunn, hadde aldri padlet før vi dro ut på denne turen. De klarte seg glimrende og, hvem vet, kanskje har vi rekruttert nye kajakkpadlere? De digga i alle fall opplevelsen og gav klart uttrykk for at de har lyst til å padle mer i sommer.

Turen gikk innover Kongsfjorden, først ei natt på Gåsebu, så videre innover til Tyskerhytta der vi overnatta den neste natta. Gåsebu er fin og rød og ser mest ut som en liten "stuga". Tyskerhytta er en gammel jernbanevogn fra DDR, gamle Øst-Tyskland. Ganske absurd å overnatte i et tog, ikke fritt for at vi lurte på hvor nattoget kom til å bringe oss! De to første padledagene bød på padling på en blikkstille fjord, med tidvis ganske mye iskoss. Isbreene kalver stadig vekk og hele tida og isen får de forunderligste og mest fantastiske former når havet har fått jobbe litt med saken. Da vi padla hjem på lørdag, var det litt motvind og litt bølger, men ikke verre enn at vi valgte å padle med nybegynnerne. (De valgte det, etter å ha kjent litt på det)

På Gåsebu hadde vi litt syforening; Strekk & Drekk, avdeling Gåsebu. Syforeninga her i Ny-Ålesund, om man nå kan kalle det syforening, heter nemlig dét. Godt jeg tok med strikketøyet nordover!

Utrolig godt å komme seg ut av byen og på tur, følge meg helt nylada da vi kom inn igjen lørdag morgen, etter to og en halv times padling. Har vært i ganske mange av velferdshyttene til Kings Bay nå, men fremdeles mangler det en liten håndfull. Har bare overnatta i 3 av dem, men har vært innom til sammen 9. Tror det til sammen er rundt 15 hytter, så det er bare å gi gass!
Vi stod opp tidlig for å komme oss inn, jobben og 2700 cruisepassasjerer fargela nemlig lørdags ettermiddag, før to andre og jeg hadde i oppdrag å være bartendere på Mellageret om kvelden. Det er Velferden som drifter baren på lørdagskveldene og da må vi alle ha ei barvakt i løpet av sommeren i beste dugnadsånd. Var ganske kokt i kropp og sjel da jeg krøp under dyna natt til søndag! Ble for øvrig utfordret til å komponere en drink. De klarte forunderlig nok å helle den i seg; vodka, gin, rom, litt red bull, cola og litt sitronsaft tror jeg det var. Mmmmm, tror jeg er et talent!


1 kommentar:

Friluftsglede sa...

Sett i Danmark og læs blogen din og ser på bildan, du har det knall kan æ tænke mæ.
Glæde mæ til den 14. da bær det nordover til hjæmtraktan og kajakkan.
Du får kose dæ og fortsætte å rapportere:-)))