Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

Ei glad jente padlende i Magdalenefjorden på Svalbard

tirsdag 2. mars 2010

Komakake/oppoverbakkekake

Ei oppskrift fra bladet Fjell&Vidde som jeg har "modda" en hel del.."Modding" er et av favorittutrykkene våre nå før vi skal på tur; det er ikke den ting som ikke trenger litt "modding"..


500 gr havregryn
500 gr sukker (eller litt mindre, helst demerara!)
500 gr smør (godt smør, ikke margarin-tullball!)
to-tre never mandler og/eller valnøtter
to-tre never rosiner
1/2 plate kokesjokolade
2-3 never tørkede aprikoser
litt kokosmasse-om man vil
litt sesamfrø-om man vil
litt marsipan, hakket, -om man vil
noe annet man liker,-om man vil


Hakk det som bør hakkes, smelt smøret og bland hele skiten. Om du vil, kan du ta litt av sukkeret og brune det lett i panna og blande litt havregryn i det før du blander det i resten-for å få litt ekstra karamellisering og ekstra god smak. -men det er egentlig bare ekstra arbeid..

Steikes på 160-170 grader til rosinene begynner å poppe, gi det da noen få minutter til, men ikke lenge, da brennes rosinene.. Under en halv time!

Del i ruter mens den er lunka. Denne funker bra til "bensin" eller lunsjdessert eller noe annet der man trenger både rask og litt mer varig energi.. Det er nesten så du hører at blodårene tetner, men; energi, dét gir den!!

1 kommentar:

Storboktingen sa...

Komakake...
Det va litt av et navn, må prøvelage den.
Den er jo så foill av sukker at man antakelig blir "stående i båra" om uhellet er ute.
Spøk til side: Kjæmpe kajakk og jakt mat.